Özbek Pilavı
Malzemeler:
1,5 su bardağı pirinç
350 gr kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 avuç badem
1 baş sarımsak
İlk olarak pirinci tuzlu sıcak suda yaklaşık bir saat bekletiyoruz.Bademleride sicak suda bekletip kabuklarini soyuyoruz.Küçük bir tavada pembeleştiriyoruz.Eti küçük kuşbaşı soğanı piyazlık veya yemeklik doğruyoruz.Havucu da iri bir rendeyle rendeliyoruz.Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruzTereyağ veya sıvıyag ilave edip havucu daha sonra da soganı ekleyip kavuruyoruz. Pirinci süzüp ekliyoruz.Tane tane olana kadar kavuruyoruz.En son bademleri ekleyiroruz. Tuzunu ve pirincin cinsine göre suyunu ilave edip (genelde pirincin üstüne çıktımı yeterli oluyor)Tam ortasına da bir baş sarımsağın püsküllerini kesip üst kabuklarını soyup yerlestiriyoruz. Kapağını kapatıp pismeye birakiyoruz.Bir güzel demlendikten sonrada servise sunuyoruz.Afiyet olsun