Paçalı Nohut Yemeği
Malzemeler
1 adet dana paçası (parçalanmış)
yarım kg nohut (geceden ıslatılmış)
1 baş kuru soğan
nane
tuz
Hazırlanışı
İlk olarak paçaları her ihtimale karşı tütsülüyoruz.Güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz.Paçaların izasına kadar su ve yeterince tuz ekleyip ocağa alıyoruz.Düdüklü kaynamaya başlayıp ses çıkarınca yaklaşık 40 dk kaynatıyoruz.Kaynama işlemi bitince ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı az sıvı yağda kavuruyoruz.Geceden ıslattığımız nohutu da ekleyip bir iki tur kavuruyoruz ve düdüklü tenceredeki paçaların üzerine boşaltıyoruz.Tuzunu kontrol edip nanesini ekliyoruz.Gerekirse kaynamış su ilave ediyoruz.(Yemeğin daha hafif olmasını ve paçanın yoğun tadını almak istemezseniz suyunun yarısını kullanmayabilirsiniz.)Düdüklüyü tekrar kapatıp nohutumuzun cinsine göre 20 veya 30 dakika daha kaynatıyoruz.Miss gibi kolojen kaynağı yemegimiz hazır.