Palize
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
4 yada buçuk bardak su bardağı su
Hazırlanışı
Tereyağında unu güzelce kavuruyoruz rengi değişene kadar. Ne kadar iyi kavurursanız o kadar iyi ama orta ateşte kavurmanızı tavsiye ederim.
Un kavrulduktan sonra ocaktan alın ve soğumasını sağlayın.Bu asamada tava hala sıcak olduğu için hep karıştırın ki yanmasın.Bir tabakta şekeri 1 su bardağı su da ezin karıştırın ve una ilave edin.Unla birlikte karıştırın şekerli suyu ve yavaş yavaş kalan suyu da ilave edin ve karıştırın. Bu aşamada tava ocakta olmayacak yani altı açık olmayacak.
Karısımımızı süzgec yardımıyla eziyoruz ki unlar içinde parcalı kalmasın. Puding kıvamına gelmesi için bu önemli.
Süzgecten geçirdigimiz palizemizi tavaya alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Göz göz olunca ve fokurdamaya başlayınca altını kısıyoruz biraz 2 dakika kadar daha pişiriyoruz ve sıcak sıcak küçük tabaklarımıza döküyoruz. Sıcak yenen bir tatlıdır.