Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Foto Galeri

Papatya Poğaça

Papatya poğaça

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta birinin sarısı üzerine
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yaş maya (21 gram)
6,5 su bardağı un

İç harçı için ister peynirli isterseniz ıspanaklı
yapabilirsiniz

iç harcı ıspanaklı olan
1 küçük bağ ıspanak
1 adet soğan
beyaz peynir, karabiber ve pul biber
çok az yağı

Bardak ölçüsü 200ml, çay bardağı 125ml

Karıstırma kabına sut, yag, seker, yumurta, tuz ve mayayı koyup karıstırın.Uzerine yavas yavas un ekleyerek yumusak ele yapısan bir hamur yogurun.Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 4 esit beze yapın.
Bezenin ikisini büyük servis tabağı kadar acın. Yaglı kagıt serili tepsiye actıgımız bir bezeyi koyun. Kenarlarına ve ortasına ic harcından yerleştirin. Diğer açtığımız ikinci bezeyle üzerini kapatın.
Orta kısmına yuvarlak bir kase bastırarak orta şeklini verin. Etrafını bir bıçakla iki parmak genişliginde kesin ve kestiğimiz parçaları cevirerek ic harcını yukarı gelecek sekilde sekil verin. Ardından tabaın etrafını hafıf keserek tabagı alın.
Diger iki bezeyi de aynı sekilde yapın.
15 dakika tepsi mayası için üzerini kapatın.
Son olarak uzerine yumurta sarısı surup onceden ısıtılmıs 190 derece fırında alt ust ayarda kızarana kadar pisirin. Afiyet olsun 😋

DİĞER GALERİLER

TÜMÜ

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT