Patates Böreği
Malzemeler:
5_6 adet iri boy patates
2_3 adet kuru soğan
350 gr kıyma
1 çay kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 kase kaşar rendesi
Baharat
Tuz
Tereyağ
İlk olarak kıymayı tencereye alıp kavuruyoruz üzerine yemeklik doğranmış soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz arzuya gore bir miktar tereyağ veya sıvıyağ da ekliyoruz.Yeterince kavrulduktan sonra ocaktan alıp ince doğranmış maydonoz tuz ve baharatını ekleyip bir kenara alıyoruz.Patatesleri soyup varsa rendenin dilimleme bölümünde yoksa bir bıçak yardımı ile ince ince dilimliyoruz.Tepsinin altını yağlayıp patatesleri dört kat olacak şekilde aralıksız diziyoruz (bir önceki paylaşıma bakabilirsiniz.Her kata hafif tuz serpip arzuya göre erimis tereyağ veya sıvıyağ sürebilirsiniz.Dört kat olduktan sonra kıymalı harcımızı yerleştiriyoruz ve üzerine bir miktar kaşar rendesi serpip tekrar dört kat patates diziyoruz.180 dereceli fırında pişmeye bırakıyoruz.Üzeri fazla kızarırsa bir tepsi veya folyoyla kapatabilirsiniz.Pişmenin sonlarına doğru rendelenmiş kaşarı serpip kaşarlar eriyip kızarana kadar tekrar fırınlıyoruz.