Patatesli Bazlama (Velibah )
1 su bardağı ılık süt(200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket Instant maya 7 gr(1 dolu tatlı kaşığı)
2 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
5 buçuk su bardağı un
(200 ml bardak kullandım)
İç dolgusu için
5.6 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
100 gr kaşar peyniri rendesi
Üzerine sürmek için bir parça tereyağı
Yapılışı haşlanmış patatesler sıcakken güzelce ezilir diğer malzemeler eklenir güzelce karıştırılır ve soğuduktan sonra 11 parçaya bölünerek yuvarlanır kenara alınır hamur için bütün malzemeler yoğrulur yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edilir 11. Bezeye bölünür üzeri kapatılır 30 dakika mayalanmaya bırakılır mayalandıktan sonra bir beze alınır unlanarak tezgahta servis tabağı büyüklüğünde açılır arasına patatesli harçtan koyulur güzelce kapatılır merdane ile hafif bastırarak servis tabağı büyüklüğünde açılır altına hafif un serperek tezgaha bırakılır bütün bezelere aynı işlem yapılır ve orta ateste alt üst çevirerek pisirilir hafif tereyağ sürülür sıcak sıcak servis yapılır deneyecek olanlara simdiden afiyet olsun
Patates harcınız yeterli gelmediği yerde veya arzuya göre bir kısmını boş bazlama yapabilirsiniz