Patatesli Rulo Börek
Malzemeler
5 adet yufka
İç malzemeleri
5 adet patates
2 adet soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz biber
Yarım silme çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Arasına sürmek için
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr eritilmiş tereyağ
Sosu için
1 şişe maden suyu
1 su bardağı süt
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı
Patatesleri soyup küp küp doggrayın sonra tencereye aktarın üzerini geccecek kadar su koyup bir tutam tuz atıp haşlayın yumuşayınca alın.
Bir tavaya da sıvı yagg ve soğanları alıp kavurun en son baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
Haslanan patatesleri guzelce ezin ve kavurdugunuz soğanları ekleyip karıstırın.
Yufkaların arasına surmek için kücük bir tavada 100 gr tereyağını kısık ateşte eritin ve ocaktan alın içine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Yufkaları ücgen yufka olucak şekilde keselim ve 1 yufkayı alıp yağ karışımını sürün bir yufka daha alıp üzerine serin tekrar yag sürün ve iç harcını koyup rulo sekli verin. bir kapta maden suyu ve sütü karıstırın.
Sardıgınız rulo börekleri derin dikdörtgen bir borcama alın ve sırayla dizin süt ve soda karısımını üzerlerine dökün
5 dakika bekletin daha sonra cevirin ve diğer tarafını da bir 5 dakika daha bekletin. sonra yaglı kağıt serili fırın tepsisine dizin uzerine yumurta sarısı sürüp cörek otu serpin.
Önceden ısıtılmıs 190°fırında kızarana kadar pisirin afiyet olsun.