PATLICAN KEBABI
Bir kılo dana kuzu karısık orta yaglı kıyma
10 adet ince uzun patlıcan
4 adet domates
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Pul biber
Tuz
100 gr tereyağı
Yapılışı:
Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın,karabiber,pul biber,tuz,biber salçasını ilave edip iyice yoğurun,yarım çay bardağı kadar da su ilave edip yoğurmaya devam edin ve kıymayı dinlenmeye alın…
Patlıcanları kabuklarını tamamen soyun 2,5 parmak genişliğinde doğrayın,yuvarlak bir fırın tepsisine 1 patlıcan ve elinizle kıymaya şekil vererek iri olacak şekilde 1 köfte olarak tepsiye dizerek kıyma bitene kadar işlemi devam ettirin,üzerine doğradığımız domates ve biberleri koyup tereyağınıda parçalara ayırıp aralıklarla üzerine ilave edin,tuzunu serpip sadece yarım çay bardağı su
serpin üzerine daha fazla su ilave etmeyin.
220 derecedeki fırında patlıcanlar pişene kadar fırınlayın.
Afiyet olsun..