Patlıcan Reçeli
Malzemeler;
20-25 adet patlıcan
5su bardağı şeker
5su bardağı su
8-10 adet karanfil
1/2çay kaşığı limon tuzu
Patlıcanları bekletmek için tuzlu su
Yapılışı;öncelikle patlıcanlarımızın kabuklarını soyup çekirdeksiz baş kısımlarını alıyoruz ve bir saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz daha sonra tuzlu sudan çıkarıp tencereye alıyoruz ve bol su koyup 10 dk kadar kaynatıyoruz ve kaynayan patlıcanları soğuk suyun içine alıyoruz. Patlıcanları teker teker ezmeden sıkıyoruz ve sularını iyice süzüyoruz.Daha sonra şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca patlıcanları ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz karanfilleri ekliyoruz ve üzeri köpük köpük olana kadar kaynatıyoruz limon tuzunuda ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz ve reçelimiz hazır soğutup afiyetle yiyebiliriz.