Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Perde Pilavı

Perde Pilavı Malzemeler 1

Perde Pilavı
Malzemeler
1 adet yufka
2 adet tavuk butu (haşlanıp tiftilmiş)
2 su bardağından biraz eksik pirinç
1 büyük kuru soğan
1 demet maydanoz
Baharatlar
Kuş üzümü
Tercihen ceviz badem veya fıstık
Tuz
Su
Hazırlanışı
İlk olarak pirinçin üzerine sıcak su tuz koyup bir kenara alıyoruz.
Tavukları haşlayıp tiftiyoruz.
Tereyağ ve soğanı kavurup pirinçi süzerek ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
En son tiftilmiş tavuk tuz ve baharatları yeteri kadar su ekleyip pirinçi pişiriyoruz. Ama tam pişmeden hafif sulu kalacak şekilde ocaktan alıyoruz.
Kek kalıbı veya dilediğiniz bir fırın kabını yağlayıp yufkayı yanlardan sarkacak şekilde yayıyoruz.
Pirince maydanozu ve badem ceviz veya fıstık ilave edecekseniz onlarıda ekleyip harmanlıyoruz.
Yufkayı yaydığımız kaba boşaltıyoruz.
Kenardan sarkan yufkaları üzerine kapatıp hafif yağ sürüp fırına veriyoruz.
Kızarınca fırından alıp servise sunuyoruz.