Peynirli Açma
Kullandığım su bardağı 220 ml
Kullandığım çay bardağı 125 ml
2 su bardağı ılık sut 440 ml
1 çay bardagı ılık su 125 ml
1 su bardağı sıvı yag 220 ml
2 yumurta beyazı sarısı üzerine
1 paket yaş maya 42 gr
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
7. 7 .buçuk su bardağı un tam 1 kilo artı yarım bardak kullandım un miktarı herzaman değişebilir yumuşak bir hamur olacak
sürmek için 50 gr yumuşak tereyağ
300 gr beyaz peynir
Yapılışı
ılık süte maya ve şeker eklenir karıştırılır ardından bütün malzemeler eklenerek yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde edilir üzeri kapatılır 1 saat mayalanır hamur 18 eşit bezeye bölünerek üzeri kapatılır 15 dakika bekletilir üzerlerine birer parça tereyağ konur elle açılır arasına peynir koyulur ve rulo şeklinde sarılır bütün bezelere aynı işlem yapılır ve ilk yaptığımız rulo alınır şekil verilir üzeri kapatılır 20 dakikada tepsi mayası yapılır ardından ayırdığımız iki yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edilir çırpılır ve açmaların üzerine sürülür 220 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirilir pişen açmaları ilk sıcağı çıktıktan sonra yani 6.7 dakika sonra üzerine bez örtülür daha yumuşak olmasını sağlar
Peynirli Açma

