Peynirli Patatesli Buzluk Böregi
3 yufka
İç harcı icin:
4_5 adet haşlanmış ezilmiş patates
1 kase rendelenmiş peynir veya lor
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz karabiber pulbiber
Üzerine :
yumurta,sıvıyağ karışımı
Çörekotu,susam
Hazırlamak için tüm iç malzemeleri bir kapta harmanliyoruz.Her bir yufkayı serip iç harcını yayıyoruz.Her katta iç harç yaydığımız toplamda 3 katlı yufkamızın kenarlarından kare sekli oluşacak şekilde kıvırıp daha sonra ne cok sıkı ne de gevşek bir rulo oluşturuyoruz.Olusan ruloyu dilersenin 3 veya 2 parcaya bölüp donması için buzluga kaldırıyoruz.Ruloyu buzluktan alıp dilediğimiz kalınlıkta keserek tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerine yumurta ve sıvıyağ karışımı sürüyoruz.Tercihen susam çörekotu serpip önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz.