PORSİYONLUK HAMSİLİ PİLAV
Malzemeler kişi başına göre kılçığı çıkarılmış hamsi iç mazemesi için soğan pirinç dolmalık fıstık isteğe bağlı kuş üzümü pul biber karabiber tuz ve sıcak su yapılışı daha önceden hasilerimizi yıkayıp tuzluyoruz süzgeçte suzduruyoruz soğanni yemeklik doğrayıp kavuruyoruz dolmalık fıstığıni ekleyip kavuruyoruz pirinci ekliyoruz kavuruyoruz baharatları tuzu ekleyoruz daha sonra sıcak suyu ekleyip pişiriyoruz ben top kek kalıplarını kullandım hamsileri çiçek deseni şeklinde kalıpların içine dosedim ortasina bir buçuk yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup üzerlerini kapattıktan sonra üzerine yarım kaşık kadar yağ gezdirip limon dilimleri koydum önce folyoyla biraz pisirdikten sonra folyoyu çıkarıp üzeri kızarana kadar pişirdim afiyet olsun fırın ayarı 200 yarım saat 45dk yeterli olacaktır