Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

PORSİYONLUK RULO PASTA

PORSİYONLUK RULO PASTA 4

PORSİYONLUK RULO PASTA
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı şeker
5 yemek kaşığı süt
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema;
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (toz olarak)
Krema için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye alalım, kaynayana dek karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp vanilyayı da ekleyerek soğumaya bırakalım.
Pandispanya için yumurtanın akını ve sarısını ayrı bir kaba alalım. Yumurta sarılarına diğer malzemeleri de ekleyerek çırpalım.Yumurta aklarını da iyıce beyazlayana kopurene dek cırpalım. Yumurta akını diğer karışıma söndürmeden yavaş yavaş ekleyelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım. 170 derece önceden ısıttığımız fırında pişirelim. 10 dk kadar pişti benim fırınımda takip edelim çabuk pişiyor.
Fırından cıkan kekimizi bir başka yağlı kağıdın üzerine ters çevirip rulo yapalım. Üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakın.
Eşit parçalara bölerek arasına krema ve istediğiniz meyveyi koyarak minik rulolar elde edelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet olsun