Portakal Reçeli
Misss gibi kokusu,muhteşem aroması ve harika görseliyle….
Geçen hafta hazırladığım portakal kabuğu reçelinin tarifini soran arkadaşlar olmustu detaylı videoyu ancak toparlayabildim
Esasen bu şekliyle turunçla hazırlanır bu reçel ancak kayseride maalesefki turunç bulabilmek mümkün olmuyor bende tarifi portakala uyarlayarak hazirladim çokta güzel oldu…
Öncelikle dört beş adet portakalın kabuğunu dilimleyip soyuyoruz ve kabuğun içinin yumusak beyaz kısımlarını bıçakla alıyoruz.Kabukları yuvarlayıp rulo yapıyoruz ve iğne yardımıyla kolay kopmayacak bir ipe diziyoruz,tencereye alıp üzerini geçecek kadar suda üç dört dakika kaynatıyoruz.Kaynattıgimiz suya kabukların sapsarı rengi çıkacak.Kaynar sudan çıkarıp direk soğuk suyun icine alalim ve bu suyu birkaç saat ara ile iki üç kez değiştirelim busayede kabukların acisı kalmayacak.Tencereye 2,5 bardak şeker 2,5 bardak su ve bir portakalin suyunu sıkıp koyalım şeker eriyene kadar karıştıralim ve hafif kıvam alana kadar 6-7 dk kadar kaynatalım.Daha sonra sudan çıkarıp kuruladığımiz portakal kabuklarını şerbetin içine alalim ve recel kivaminı alana kadar kaynatalım.Afiyetle…