Portakallı Revani
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 adet portakal rendesi
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon
Ayrı olarak şerbet öncesi 1 çay bardağı portakal suyu
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlayıp 15 dk kaynatıyoruz , daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sırasıyla revani hamurunun malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.Yaglanmış borcama döküp önceden ısıtılmıs 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan revaniyi 5 dk soğuduktan sonra ilk olarak üzerine portakal suyunu döküyoruz ardından şerbetini ekliyoruz . Afiyet olsun
Portakallı Revani

