Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Puf Puf Kabaran Açma

Puf Puf Kabaran Açma

Puf Puf Kabaran Açma
Malzemeler:
2 su b ılık süt
1 su b ılık su
1paket kuru maya
2yemek k şeker
1su b sıvı yağ
1buçuk tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (akı hamura sarısı üzerine sürülecek)
8 9 su b un (kontrollü ekliyelim)
içine sürmek için tereyağ
Yapılışı:
Önce süt ve suyu ılık olsun hamur yoğuracağımız derin kaba alalım şeker ve mayayı ekleyip homojen bir karışım olması için karıştırıp 5dk bekletelim sonra diğer malzemeleri ve unuda kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ağzını kapatıp 1saat bekletelim mayalanan hamuru birkaç yumruklayalım maya kokusu gitsin sonra bezelere bölüp elimizi yağa batırıp bezelerden birini alıp dairesel şekilde açalım içine tereyağ koyup videodaki gibi açmaları hazırlayıp tepsiye dizelim 15dk tepside mayalanması için bekletelim sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serpip 180dr fırında pişirelim çıkınca üzerini bezle örtelim AFİYET OLSUN