REVANİ
MALZEMELER:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Rendelenmiş portakal kabugu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardagı su
Not: Kullandıgım çay bardağı ajda ve su bardağı da klasikten bır boy büyük.
İlk olarak serbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra bir kabın içerisinde şeker ve yumurtayı cırpıyoruz. Diğer tüm malzemeleride ekleyerek karıstırıyoruz.Bir fırın kabını yağlayarak harcımızı içine boşaltıyoruz .Bir iki kere sallayarak harcın tepsinin her yerine esit miktarda yayılmasını saglıyoruz.Orta dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pisiriyoruz.Piştikten sonra fırından alıp bir kac dakika ilk sıcağının gecmesini bekliyoruz ve soğuyan şerbeti uzerine gezdiriyoruz.afiyet olsun