Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Salepli Dondurma

SALEPLİ DONDURMA Malzemeler: 2

SALEPLİ DONDURMA
Malzemeler:
2 litre süt
200 gr şeker (150 gr koyabilirsiniz)
40 dk varoma ayarı hız 5 te pişirin
(Biraz sesli çalışıyor ve etrafa sıçrıyor ,kendi önleminizi alın ama ayarı düşürmeyin ,taşar yoksa)
Piştikten sonra süt bayağı azalıyor
100 gr şeker ve
12 gr salep i karıştırıp
Hız 4,5 ta çalışmakta olan makineye şeker+salep karışımını kaşık kaşık ekliyoruz
(Sütünüz çok azalmadı ise 15 gr salep ekleyebilirsiniz)
15 dk varoma hız 5 te tekrar pişiriyoruz
Bir kaba döküyoruz
Soğuyana kadar ara ara karıştırıyoruz
Kapağı açık dondurucuya koyuyoruz
(Fırsatınız olur ise dondurucudan arada çıkarıp tekrar karıştırabilirsiniz)
Bu haliyle süper👌🏻
Donan dondurma bazını,dondurucudan çıkarıp 10-15 dk bekleyip/kesilecek hale gelince ;küçük parçalar halinde makineye aktarıp (300 er gr lık)
Hız 6 da ortalama 20-30 saniye pürüzsüz kıvama gelene kadar çekiyoruz.
Yemeğe hazır.
Bu çekilmiş halde tekrar bekleyemeden dondurucuya kaldırıp istediğiniz zaman çıkarıp yiyebilirsiniz.
Bu çekme işlemi sırasında ısınma olacaktır ,bakteri ürememesi için hızlı olmalıyız,hayta bu işlemden önce haznemizde buz parçalayarak hazneyi soğurur isek çok daha güzel sonuç alırız.
Şimdi geleyim pratik uygulamalara.
Basımız dondu;dondurucudan çıkardık.Biraz bekledi,parça parça kaşık ile ezerek direk külaha koyup yiyebilirsiniz.
Kakaolu:2.pişirmede 2-3 kaşık kakao yada piştikten sonra 100-200 gr bitter çikolata ekleyip karıştırabilirsiniz.
Meyveli;
2.pişirmede son 10 dk meyve ekleyip pişirebilirsiniz.
Suyu az lifi çok meyveleri dondurup ,bazı çekerken içine ekleyip çekebilirsiniz.
Yada meyveyi marmelat gibi önceden pişirip ;bazı çekerken istediğiniz kadar ilave edebilirsiniz.