Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Şambali Tatlısı

İftara Şambali Tatlısı Şambali,

İftara Şambali Tatlısı
Şambali, harika görünümüyle ve tadıyla herkesin beğenisini kazanıyor. Peki, şambali nasıl hazırlanır? Küçükten büyüğe herkesin keyifle tükettiği bu lezzetli tatlının tarifi, yapılışı, gerekli kurallar, adım adım hazırlanışı ve ipuçları…

Şambali, hem görünümü hem de enfes tadıyla gönülleri fetheden bir tatlıdır. Yoğurdun yumuşacık kıvamı, irmiğin hafif dokusu ve şerbetin tatlısıyla, bu tarif tüm tatlı severlerin favorisi olacak. Şambali yapımı oldukça basit, işte şambali için gerekli özellikler ve adım adım hazırlık aşamaları:

Malzemeler:
1,5 su bardağı yoğurt
3 su bardağı irmik
1 adet çay bardağı
1 adet kabartma yazı
1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
Limon suyu
Yapılışı:
Yoğurdu ve şekeri geniş bir kaba karıştırmak.
Ardından irmik, kabartma tozu ve vanilyayı değiştirenya devam edin. Hamurunuzun kıvamı biraz katı olacaktır.
Hazırladığınız hamurun yağlanmış bir fırın tepsisine dökülmesi ve üzerine düzgün bir şekilde yayın.
Kırılmalar kopar, şambaliyi her iki tarafı da altın rengini alana kadar korur.
Şerbeti kaydetmek için, su ve şekerin bir kısmını alıp götürmek. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbetin soğuması için bekletin.
Fırından çıkan tatlınızı ılınması için bir süre bekletin.
Tatlınız ısındıktan sonra üzerine ılık şerbetinizi gezdirin.
Dilerseniz üzerine fıstık ya da tarçın serpiştirerek tatlınızı daha da lezzetlendirebilirsiniz.