SANDVİÇ EKMEĞİ
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt (440 ml)
Yarım paket yaş maya
50 gram yumuşak tereyağı
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un (bardak ölçüsü 250 ml)
Unu kontrollü ekleyiniz, markasından dolayı azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Yoğurma kabına ılık sütü alıp üzerine sırayla diğer malzemeleri karıştırarak ekliyoruz. Hafif ele yapısan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi çok az unla dikdörtgen şeklinde açıp yuvarlıyoruz. Üst kısma gelen uçları hamura birleştirip birleşim yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerini kapatıp 20-25 dakika daha bekletip kabarmalarını sağlıyoruz. Üzerlerine süt yumurta karışımını sürerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan hemen sonra üzerlerini bir örtüyle kapatıp 10 dakika kadar bekletiyoruz. Böylece daha yumuşak oluyorlar.
Afiyet olsun.