SATRANÇ KURABİYE
250 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri/ 200 ml ölcü
2 adet yumurta/ 1 yumurta beyazı ara katmanlara
1 adet vanilin
1 adet kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Un ve kakao hariç bütün malzeme mutfak şefinde birkaç dakika çırpılır en son ununu azar azar ilave ederek kıvam alana kadar düşük ayarda çırpalım
hamuru ikiye bölerek biri sade diğeri kakao ilave edip stres filmsarıp
Buzdolabında isteğiniz kadar beklet bilirsiniz 15 dk dinlendirdim zaman aşımından kısıtlı olduğu için
2 hamuru aynı ebatlarda açıp üst üste koyup uzunlamasına iki şerit kesip yumurta beyazını ara katmanlara yapışması icin sürelim tekrar yanlamasına üç defa kesip kakaonun üzerine beyaz beyazın üzerine kakao gelince 1-2 cm genişliğinde keselim ısıtılmış 175°’de 15 dakika