ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER
1 kilo şeftali
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tereya
YAPILIŞI
seftalilerinizin kabuklarını ince bir şekilde soyun
Çekirdekleri çıkarın
Küp küp dograyayın
Ortaya boy bir tencerenin altına bir bardak toz şekeri serpin üzerine dogradığınız şeftalileri üzerine dökün
Tekrar dan kalan toz şekeri döküp güzelce harmanlayın kapağını kapatıp
1 gün bu şekilde bekletin
İyice suyunu vermesi için
Ertesi gün ocağa alın kaynamaya başlayınca altını kısın içine tereyağını da ilave edin
Bu şekilde 20 dk pişirin
limon suyunuda içine döküp
15 dk daha kaynatıp altını kapatın
(Toplumda 35 dk da reçel oluyor)
Kavonozlara koyup ağzını sıkıca yeni kapakla kapatıp ters çevirin bir gün bu şekilde bekletin serin bir yerde saklayınız(isteyen buzdolabına saklayabilirsiniz)
Normal yicekseniz İyice soğuduktan sonra kavonozlara koyup buz dolabında saklayın