Şekerpare
Şerbetli tatlı deyince akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi
Tarifi
Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 büyük çay bardağı irmik
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon
Yapılışı
İlk olarak şerbetini hazırlayalım.Tencereye aldığımız malzemeleri 5-6 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra yoğurma kabına tüm malzemeleri koyup yavaş yavaş un ilavesi ile yumuşak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.Yağlanmış fırın kabına şekil verip diziyoruz. Daha sonra üzerine birer adet fındık koyup 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra beş dakika ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılımış şerbeti üzerine döküyoruz.15 dakika şerbeti çekmesini bekledikten sonra servis edebiliriz
Afiyet Olsun