ŞEKERPARE TATLISI
150 Gr oda sıcaklığında tereyağı (Torku kullanıyorum)
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz fındık ( şart değil)
Yarım çay bardağı irmik
Yarım paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
3,5- 4 su bardağı un
Fındık (üzerine koymak için)
Şerbeti için ;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu veya ince dilim limon
Yapılışı ;
Önce şerbeti hazırlayın. Kaynayıp kıvam alınca soğumaya bırakın.
Un hariç hamur malzemeleri bir kaba koyun ve karıştırın. 3 su bardağı unu eleyerek ilave ettikten sonra, kalan undan dikkatli bir şekilde ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Yuvarlak şekil vererek ortasına fındık koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tatlıyı pişirin. Tatlıyı fırından çıkarınca 1-2 dk içinde soğuk şerbeti üzerine gezdirin.