Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Şenbusek

Şembûrek veya Senbusek Malzemeler:

Şembûrek veya Senbusek
Malzemeler:
Hamuru için:
1_1,5 kg un
1 tatlı kaşığı silme maya
1 tatlı kaşığı silme tuz
1/2 fincan sıvıyağ
Ilık su
İç harcı için:
500 gr kıyma veya kuzu eti
Bir parca kuyrukyağı (kavurmak için)veya sıvıyağ
1 kg kurusoğan
Maydonoz (arzuya göre)
Tuz
Baharat
Hazırlanışı:
Mayayı bir bardak ılık suyun icinde cözdüruyoruz.Hamur malzemelerınin tümunü bir kaba boşaltıp çözulen maya ile birlıkte ele yapısmayacak kıvamda bir hamur hazırlayıp dınlenmeye bırakıyoruz.Hamur dinlenirken ic harcını hazırlıyoruz.Soganı ince yemeklik sekilde doğrayıp acı suyunun gitmesi icin yıkayıp süzuyoruz gerekirse avucumuzda sıkıyoruz.Et kullanacaksanız onuda minik minik dogruyoruz ben pratik olduğu icın kıyma kullandım.Kıymayı ve kuyruk yagını tencereye alıp kavuruyoruz üzerine soğanı ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Tuz baharat ve arzuya gore maydonozunu ekleyip ocaktan alıyoruz ve sogumaya bırakıyoruz.Hamurumuzu dilediğimiz büyüklükte bezelere ayırıyoruz (20 _25) adet çıkıyor merdaneyle ne çok kalın nede ince olacak sekilde açıp yarım kenarına harcımızı yerlestirip diğer yarıyı uzerine kapatıp kenarlarını kesıyoruz.Tavayı hafif yaglayıp önlu arkalı kızartıyoruz.Hele birde imkan varsa odun atesinde sacda pişerse Afiyet olsun