Şerbetli Tatlı
Malzemeler
5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbet için
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Üzerine (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 çay bardağı su
Sütü ve şekeri ocaya alalım ve şeker eriyinceye dek ısıtalım. Tüm malzemeleri birleştirerek karıştıralım. 2 saat veya bir gece buzdolabında karışımımızı bekletelim.Ardından dolaptan cıkarıp yoguralım.Tereyağ sürdüğümüz fırın kalıbına yayalım. Karışımımız katı kıvamlı olacaktır. Tepsiye yaydığımız tatlının üzerinden dilimleri belirleyelim. Ben üzerine bir yemek kaşığı pekmez ve bir çay bardağı suyu karıştırarak sürdüm bu isteğe bağlı güzel kızarsın istiyorsanız sürebilirsiniz. Her dilime bir adet gelecek şekilde çiğ badem veya tuzsuz fıstık dizelim. 180 derece fırında pişirelim. Şerbetimizi de bu sırada pişirip soğutmuş olalım. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Üzeri kızatan tatlımızı fırından çıkararak şerbeti dökelim. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip öyle servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun