Siyah Zeytin
Benim ölçü ve tarifime gelirsek haa bu arada zeytinin cinsi önemli benimkiler Trilye 3 kg zeytini yıkamadan 5 lt lik su bidonuna doldurdum üzerine zeytinci amcayı dinleyip 1 çay bardağı tuz koydum ama tuzu eriyince tadına baktığımda tuzu az geldi ve yarım çay bardağı daha tuz ilave ettim.Yani 3kg zeytine 1,5 çay bardağı tuz süper Daha sonra günde bir kere bazen de gün asırı bidonu sallayarak zeytinlerı karıştırdım.Tabi bidon ilk günlerde basınctan şişıyor kapagını dikkatli bir şekilde acıp gazını boşalttım.Dibinde sıyah su biriktikce arada onu da boşaltıyordum.Ve zeytinler istediğim tatlılığa gelince bir süzgece boşaltıp bol sudan gecirdim.Temiz bir bez veya kağıt havlu serili bir tepsiye boşaltıp bir gün güneşte ben hava kapalı olduğu için icerde 1_2 gün beklettim.Daha sonra parlaması icin 3 yemek kaşıgı sıvıyağ ama zeytinyağ olmasın çünkü buzdolabında saklayınca zeytin yag donacağından güzel bi görüntü olmaz.Döktügümüz yağla iyice karıstırdıktan sonra cam kavanoza doldurup dilersenız buzdolabı veya mutfak dolabında muhafaza edebilirsiniz.Ve kahvaltıda yiyeceginiz zaman dilediğiniz kadar zeytinyağı dökebilirsiniz tabii birde bol limon zevke göre