SUSAMLI SİMİT KURABİYE
Çıtır mı çıtır mutlaka deneyin
Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta
Çeyrek su bardağı pudra şekeri /50 gr
Yarım su bardağı sıvıyağ / 125 ml
Yarım paket kabartmatozu
Aldığı kadar un yumuşak kıvamda olacak
Dış katman için
Kavrulmuş susam
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Tereyağı yumurta pudra şekeri sıvıyağ kabartmatozunu elimizde birkaç dakika karıştırıp yoğuralım ununu azar azar ilave edelim yumuşak bir kıvamda olacak cevizden küçük toplar yapıp pekmezli suya batırıp sonra Susamlayıp 170°’de kızarana kadar fırında bekletelim 15-20 dk kontrollü bi sekilde her fırın farklı