Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Tahinli Haşhaşlı Bükme

Tahinli Haşhaşlı Bükme Malzemeler

Tahinli Haşhaşlı Bükme
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağ karışımı
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
1 kase tahin ve haşhaş karışımı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker (arzuya göre arttırılabilir)
Üzeri için:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı pekmez
Susam
Yapılışı:
Bir kaba ılık su süt seker ve mayayı koyup karıştıralım. Mayanın çozülmesi için 5-10 dakika bekletelim.Daha sonra diger malzemeleri ve unu ilave edip yumusak bir hamur elde edelim.
Uzerini kapatıp 1 saate yakın mayalandıralım.
İçi için bir kaba tahin haş haş şeker ve dilerseniz bir miktar sıvı yağ koyup karıştırın ben sıvı yag kullanmadım. Mayalanan hamuru avuç içi büyüklügünde bezelere ayırın bir zemin üzerinde elinizle veya bir merdaneyle açıp icine tahinli harcı sürüp katlayın Bezeler bitene kadar ayni işlemi uygulayın.Daha sonra katlayarak hazirladigıniz hamurları arasina harctan sürüp ceviz serperek üst uste koyun ve avuç icinizle bastirarak acın bir parmak kalınliğa gelince bıcakla uzunlamasina keserek bükun ve tepsiye yerlestirin Uzerine 1 yumurta ve pekmezi çırparak surün.Susamını serperek fırına sürün Yapacak olanlara Afiyet olsun