TANTUNİ
Malzemeler
750 gr kemiksiz tavuk ızgara veya göğüs fileto( ben her zaman but kısmını tercih ediyorum)
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 veya 2 domates
1 demet maydanoz
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kuyruk yağı veya tereyağ (kavurmak için)
Tavuk etini fazla büyük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz.
Kuyruk yağı kullanacaksanız onuda minik minik doğruyoruz.
İlk olarak kuyruk yağını yüksek ateşte biraz kavurup tavuk etlerini ekliyoruz ağzı açık şekilde kavuruyoruz.
Tavuklar kavrulunca yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekliyoruz.
Tuz ve baharatlarını da ekleyip kavurduktan sonra kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.
Domatesler de özleşince kişi sayısına göre dilediğimiz ekmek çeşitinin içerisini paylaştırıyoruz. Yanında ayran ve biber turşusu ile süper bir aksam yemeği hazır.