Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Tavuk Baget Kapama

TAVUK BAGET KAPAMA 6

TAVUK BAGET KAPAMA
6 adet piliç baget
1 adet kuru soğan
1 adet domates
3-4 adet yeşil sivri biber
4-5 adet sarımsak
2 su bardağı pilavlık bulgur
4,5-5 su bardağı haşlanmış tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tavuğun üzerine sürmek için;
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle tavukları temizleyip, yıkayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve 2 litreye yakın su ilave edip pişirin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken kefleri alın. Piştikten sonra bagetleri içinden alıp tavuk suyunu süzün.
Tencerede tereyağını eritip küp doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun. Domates salçası ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine tavuk suyunu ekleyip kaynayınca bulguru ilave edin. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Üzerine bagetleri, domates ve biberleri dizin.
En son tavukların üzerine fırça ile salçalı sos sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 20 dk pişirin.
Benim tencerem fırına dayanıklı, ama aynı tarifi borcamda da yapabilirsiniz.