Tek bir hamur iki çeşit poğaça….
Mutlaka kaydedin ve deneyin nefisss oluyor…..
Mayasiz kıyır kıyir pogacalarin en güzellerinden TAHILLI ve DEREOTLU poğaça…
Hamur için malzemeler:
125 gr tereyağı(oda ısısında)
1 cay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta(birininsarisı dereotlununyüzüne)
2 yemek kaşıgı sirke
1 tatli kasıgı tuz
1paket kabartmatozu
5,5-6 bardak kadar un
Tahıllınin üzeri için:
2 yemekkaşıgı keten tohumu
2 yemekkaşıgı yulaf
2 yemekkaşıgi dövulmüş ceviziçi
1 yemek kaşıgı ayçekirdeği içi
1 yemek kaşığı pekmez
1/2 caybardagi su
Dereotlu icin yarimdemet incekiyilmiş dereotu
İç harç icin beyaz peynir ve kıyilmiş maydanoz
Ben hamuru yoğurup iki parcaya böldüm ve yarısina dereotu ekleyip tekrar yogurdum peynirli harçtan iclerine koydum şekillendirdim uzerlerine yumurta sarısı sürdum ve çörek otu ektim.Hamurun diğer yarısindan yine peynirli harçtan içlerine koyarak pogaçaları hazirladim.Pekmez ve suyu bi kasede karıştırdim ayrı bi kapta tahilları karistırdim ve pogacaları önce pekmezli suya sonra tahıllı karisima buladim.200 derecede kızarana kadar pisirdim.Afiyetle…