Tereyağlı Simit
Malzemeler:
1 Su bardağı süt+yarım su bardağından biraz az süt
70g tereyağ
1Yemek kaşığı toz şeker
1Tatlı kaşığı tuz
1 Küçük paket kuru maya ( 7g)
4 Su bardağı un(kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
3Yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Yeterince kavrulmuş susam
Ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuruyoruz.mayalanmaya bırakıyoruz.Mayalanan hamuru 16 eşit bezelere bölüyoruz.uzun silindir şeklinde uzatıyoruz videodaki gibi ikisini birbirine dolayıp yuvarlıyoruz iki ucu birbirine birleştiriyoruz.pekmezi ve suyu karıştırıyorız.yuvarladığımız hamuru önce pekmezli suya sonra bolca susama bulayıp yaglı kagıt serdigımiz tepsiye yerlestıriyoruz.Bütün islem bitınce 20 dakika tepsi mayası verıp onceden ısıtılmıs 200 derece alt ust ayarda kızarana kadar pisıriyoruz.
Yapıp deneyecek olanlara afiyet sıfa olsun