TOPALAK YEMEĞİ
Malzemeler;
Köftesi için;
1 çay bardağı ince bulgur
250 gr kıyma
1 rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tl sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı;
Köfte icin malzemeleri kaseye alıp güzelce yoguralım.10 dakika dinlendirelim.
Ardından fındık büyüklüğünde yuvarlayıp una bulayalım.
Tencereye sıvı yag alalım.Doğradıgımız soğanları alıp pembelesene kadar kavuralım.Salçaları ekleyip 2 dakika karıstıralım.Haslanmıs nohut ve kofteleri ekleyelim.Sıcak suyu ve baharatları ekleyip kapağını kapatalım.Yaklasık 20 dakıka pisirip ocaktan alalım.
Afiyet olsun.