Triliçe
4 adet orta boy yumurta
1su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı kaynar su
bir çimdik tuz
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
sosu için ;
1 su bardağından bir kaşık eksik toz şeker
3 buçuk su bardağı süt
1 paket krema (200ml)
Kremşanti için ;
1su bardağı soğuk süt
1paket toz kremşanti
Karamel sos için ;
1 su bardağı toz şeker
1 yk nişasta 2yk krema
2 su bardagı su (1bardak su şekere eklemek için sıcak olmalı,1 bardak ılık su nişastayı açmak için olmalı )
150 derecede fansız ayarda 25-30 dak arası pişirilmeli.
Yapılışı: yumurtalar ayrı ayrı kaplarda sarısı ve beyazı birbirine karışmayacak sekilde ayrılmalı. Beyazını çırpmaya başlayıp çok az köpürdükten sonra tuz ve bir su bardağı şekerin yarısı eklenip yavaş yavas mikserlenmeli. Krema halini almalı. Sarılarını da cırparken şeker ve kaynar suyu az az ve çırpma islemi durmadan krema halini alana kadar cirpmalıyı. Daha sonra yumurtanın sarısı olan kapa un , kabartmatozu ve vanilya elenerek eklenip katmala usulu ile yedirılmeli.Yumurtanın beyazı da aynı sekilde ve yontemle eklenip spatula ile hava kabarcıkları yok olmadan karıstırılmalı. Ilık olan fansız fırında pisirilir. Çıkardıktan sonra tamamen soğuduğunda emin olduktan sonra borcama ters çevrilip kağıdı çıkarılır ve sosu ile her tarafı ıslanacak şekilde ıslatılır. Uzerini krem santı ile kaplayıp en az 7 saat buzdolabında bekletilmeli.kısık ateste tavayı sürekli sallayarak eritelim. Eridikten sonra kaşık yardımı ile karıştırıp üzerine sıcak kaynar suyu ekleyip kaynattıktan sonra nişasta ve krema ile olan suyu ekleyelim karıştırıp kıvam alana kadar karıştıralım. Daha sonra karıştırarak da ılımasını saglayalım kremsantili keke döküp şekil verelim