Un Helvası
Malzemeleri
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı ufalanmış ceviz
Şerbeti için
1 buçuk su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı su
1 su bardağı süt
200 ml bardak ölçüsü
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.Süt su ve şekeri uygun bir tencereye alarak kaynatalım.Kaynamaya başladıktan bir iki dakika sonra altını kapatalım şerbetimiz hazır
Geniş bir tavaya yağlarımızı alıp ocağın altını açalım.Yağ erimeye başlar başlamaz unumuzu ilave ederek 15-20 dakika kadar orta ateşte kavuralım.İstediğimiz rengi bulunca cevizleride ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım.Şerbetini eklemek için ocağın altını kapatalım ki etrafa sıçramasın şerbetimizi yavaş yavaş dökelim ardından ocağın altını tekrar açalım şerbetini tamamen çekene kadar pişirelim helvamız hazır istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz ben en pratiğinden borcama ilave ederek dilimledim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun