Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Vişneli Jöleli Tart Pasta

VİŞNELİ JÖLELİ PASTA MALZEMELER

VİŞNELİ JÖLELİ PASTA
MALZEMELER :
2 YUMURTA
1CAY BARDAĞI SEKER
1CAY BARDAĞI SICAK SU
YARIM CAY BARDAĞI NİŞAŞTA
1.5 SU BARDAĞI UN
1KABARTMA TOZU
1VANİLYA
KREMASI İÇİN
1LİTRE SÜT
1CAY BARDAĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞAŞTA
1.5 YEMEK KAŞIĞI UN
YARIM PAKET KREM ŞANTİ
1PAKET VANİLYa
JÖLE
1 ÇAY BARDAĞI VİŞNE REÇELİ
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1SU BARDAĞI SU
KEK ISLATMAK İÇİN
1 SU BARDAĞI SÜT
HAZİRLANİŞİ
Yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
Su un nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru guzelce çırpalım.
Tart kalıbı yagladıktan sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
Kekimizi 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.

Kekimiz piserken muhallebisi için sut, un,ve şekeri ve nişaşta küçük bir tencereye alıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pisirelim.
Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilyayi ekleyerek karıştıralım.
Soğuyan muhallebimize son olarak krem şanti döküp cirpalim.
Sos tencersine vişne reçelini ve su ile karıştırgimiz nişaştli suyu dökelim jöle kıvamina gelince kapatalım ocağı. Keki 1 su bardağı süt ile ıslatalım Krema surdugumuz kekin üstüne vişne ler koyalım sonra jöle dökelim. 2 saat dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Âfiyet olsun