Yağlı Turşu
1 büyük baş karnabahar
1 büyük baş brokoli
2 baş Sarımsak
3 adet kapya büyük
3 adat carliston
1 adet limon
1 tutam maydanoz
Zeytinyağı
Elma yada üzüm sirkesi
Tuz
1 tatlı kaşığı Acı pulbiber
Öncelikle karnabahar ve brokoli yi küçük parçalara bölüp kaynamış tuzlu suyun içinde 30 saniye bekletip çıkartalım soğuk suyun içinde şoklatıp süzelim kapya biber çarliston ve sarımsağı maydanozu ve limonu ufak ufak doğrayalım bütün malzemeler dogradıktan sonra zeytinyağını sirkesini tuzunu acı pulbiberi hepsini ekleyip harmanlayalım güzelce karıştırdıktan sonra kavanozlara doldurup ağız kısmını maydanozla kapatıp buzdolabında bekletelim dışarda kalınca ekşir
bozulur 3-4 içinde turşumuz yemeye hazır