Yorgan Keki
Malzemeler:
Keki için;
4 yumurta
1 büyük su bardağı şeker
1 klasik su bardağı sıvıyağ
1 klasik su bardağı ılık su
1 küçük paket kakao 25 gramlık
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
2,5_3 su bardağı un
Kreması için;
500 ml süt
1 paket vanilyalı toz puding
1 küçük paket labne
1 yumurta
Damak zevkinize göre 1 küçük kahve fincanı veya daha az pudra şekeri
Ilk olarak kremasını hazırlıyoruz.Bunun için toz pudingi,sütü ve yumurtayı bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.Üzeri kaymak tutmasın diye arada karıştırarak soğutuyoruz.Soğuyunca labne ve pudra şekerini ilave edip iyice karıştırıyoruz.Ve hazırladığımız kremayı bir kenara alıp kekimizi hazırlıyoruz. Bir kaba yumurtaları ve şekeri ekleyip mikserle kıvam alıp rengi açılana kadar çırpıyoruz.Koyulaşınca sıvıyağı ve ılık suyu azar azar ekleyeyerek miksersiz bir spatula veya çırpma teliyle aynı yöne karıştırarak harmanliyoruz.Kuru malzemeleri de elekten geçirip karışıma azar azar ekleyip kek harcımızı tamamlıyoruz.Tepsiyi yağlayıp kek harcımızı boşaltıyoruz.Kenarda bekleyen kremamızı bir poşete doldurup kek harcının üzerine verev çizgiler oluşturacak şekilde sıkıyoruz.Kremanız artarsa çizgilerin üzerinden tekrar geçebilirsiniz.160 _180 derece li fırında yaklaşık 30 dakikada kontrollü pişiriyoruz.
Yapacak olanlara KOLAY GELSİN