Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yumurtalı Pide

Nefis Yumurtalı Pide Tarifimiz

Nefis Yumurtalı Pide Tarifimiz

Yumurtalı Pide
Malzemeler
500 gr. Un
250 ml. Su
50 gr. Sıvıyağ
20 gr. Yaş maya
10 gr. Tuz
20 gr. Toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta, susam ve çörek otu
Opsiyonel; yulaf ezmesi, aycekideği, haşhaş, keten tohumu vs.
Hazırlanışı:
Unu eleyin. Sıvı yağ ve tuz hariç diğer malzemeler yoğurma kazanında yoğrulur.
Yoğurma süresinin bitimine sırası ile tuz ve sıvı yağ eklenir.
Tezgaha alıp, üzeri kapalı 15 dk. dinlendirilir.
İstenilen gramaja bölünür, beze haline getirilip unlanmış tezgaha aralıklı olarak dizilir. Üzeri örtülü 30 – 40 dk. (%90 hacim oluşana kadar) dinlendirilir.
Mayalanan pide hamurları üzerine yumurta sürülür, parmak uçlarımız ile kuvvet uygulayarak baklava dilimi şekli verilip, susam vb. serpilerek tepsilere dizilir.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20 dk. (kontrollü) pişirin.
Not: Ortam sıcaklığına göre fermentasyon süresi değişebilir.