ZADE KEBABI
Malzemeler
1 kg uzun kemer patlıcan
600-700 gram kuşbaşı
2 orta boy patates
1 tane soğan
1 tane ıri domates ya da 2-3 yemek kasığı domates sosu
2 adet biber
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sosu için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzer için
1 kase rende kaşar peyniri
Hazırlanışı
Tere yagı tavaya alınır eritılir üzerine un tuz konup kavrulur, kokusu çıkana kadar.
Süt ilave edilir karabiber atılır sos hazır
Patlıcanlar uzun uzun doğranır tuzlu suda bekletilir.
Patateslerde küp küp doğranır suda bekletilir.
Etler tavaya alınır suyu cekene kadar sotelenır sonrasında sogan ve sarımsaklar yağ ilave edilip sotelenmeye devam edilir.
Dogranan ibiberlerde soteye karıstırılır sotelenen harca baharatlar ılave edilip üstüne sıcak su ilave edilıp altı kısılıp pişirilir.
Etler piserken kup kup doğranan patatesler suzulup kızgın yagda kızartılır bır tabaga alınır.
Aynı sekılde patlıcanlarda süzulup kurulanıp kızgın yagda kızartılır bır tepsıde yagı süzdürülür.
Bir kaseye patlıcanlar incelıgine gore acıklık vermeden dizilır icine kızartılan patatesler konur uzerine hazırlanan et soteden ilave edilip patlıcanlarla kapanır.
Ters cevrilip borcama alınır bütun malzemeler bu şekilde hazırlanır.
Üzerine hazırlanan besamel sostan dökülür.
Rendelenmis kaşarla fırına sürülür. 20 dakıka kadar kızarana kadar fırında pisırilır afiyet olsun