Zebra Kek
Malzemeler
Kek hamuru için:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kakaolu kısım için:
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt (kıvam dengelemesi için)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika beyazlayana kadar çırp.
Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştır.
Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekle, spatula ile homojen kıvam alana kadar karıştır.
Hamuru ikiye böl.
Birine kakao ve 2 yemek kaşığı süt ekle.
Diğerini sade bırak.
Yuvarlak veya kare tepsiyi yağla ve unla.
Hamurları bir kepçe sade – bir kepçe kakaolu olacak şekilde sırayla tepsiye dök. (Ortadan başlayarak halkalar oluştur.)
Tüm hamur bitince tepsiyi hafif sallayarak düzleştir.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35–40 dakika kadar pişir.
(Kürdan testini unutma.)
Püf Noktalar
Yumurtalar oda sıcaklığında olursa kek daha kabarır.
Hamurları karıştırma, renk geçişleri net kalsın.
Piştikten sonra ilk 10 dakika fırın kapağını açma.
Zebra Kek
