Zeytinyağlı Ispanak Yemeği
Malzememeler:
1 demet ıspanak
1 adet kurusoğan
1 adet havuç(arzuya göre)
2 adet domates
1 yemek kaşığı tepeleme pirinç
1 tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Tuz
Öncelikle soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağıyla birlikte ocağın üstüne koyuyoruz zira zeytinyağı yüksek ısıya maruz bırakıldığında zararlı hale dönüşür.Bilimsel açıklamayıda yaptiktan sonra tarife dönelim☺salça ve rendelenmiş domatesi kavrulan soğanın üzerine ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.İnce doğranmış ıspanak rendelenmiş havuç ve pirincini ekleyip bir iki tur kavurduktan sonra üzerini geçmicek kadar (1-1,5 bardak ) kaynar su ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler piştimi yemeğimiz hazır. Afiyet olsun