Kadayıflı Şeker Pare
Malzemeler
125 gr oda sıcaklıgın da tere yağ ya da margarın
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( bir tanesinin beyazını ayırıyoruz )
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bulamak için
Yumurtanın beyazı
1 kase kavrulmuş kadayıf
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı
Su şeker ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz ocaktan kaynadıktan sonra orta ateşte 10 dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz
Hamuru için
Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlak şekil veriyoruz önce yumurtanın beyazına daha sonra kadayıfa bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 40 -45 dk pişiriyoruz tatlımızın ilk sıcağı çıkında soğuk şerbeti üzerine döküyoruz bir gece dinlendiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun