Ana Sayfa Arama Galeri
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kadayıflı Şeker Pare

Kadayıflı Şeker Pare Malzemeler

Kadayıflı Şeker Pare
Malzemeler
125 gr oda sıcaklıgın da tere yağ ya da margarın
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( bir tanesinin beyazını ayırıyoruz )
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bulamak için
Yumurtanın beyazı
1 kase kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı
Su şeker ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz ocaktan kaynadıktan sonra orta ateşte 10 dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz
Hamuru için
Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlak şekil veriyoruz önce yumurtanın beyazına daha sonra kadayıfa bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 40 -45 dk pişiriyoruz tatlımızın ilk sıcağı çıkında soğuk şerbeti üzerine döküyoruz bir gece dinlendiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun