Kalburabastı
Malzemeler
125gr tereyağ (oda sıcaklığında olsun)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı irmik
4 su bardağı un ( un miktarı azalıp çoğalabilir kontrollü koyalım)
İçi için
bir kase dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı şeker
Çerbeti için
2 buçuk su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı
Öncelikle bir tencereye şekeri ve suyu limonu koyuyoruz ve ocağa alıyoruz 15dk kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
Hamuru için un haricc malzemelerin hepsini uygun bir kaba alıyoruz ve karısstırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu yoguruyoruz kulak memesi yumussaklığında bir hamur elde ediyoruz hamurumuzda kücük parçalar alıp şekil vermek için ben petek desenli silikon tencere altlığı kullandım yoksa rendenin üzerindede şekil verebilirsiniz hamuru kullandığımız aparatın üzerine bastırarak yuvarlak bir şekilde elimizle açıyoruz içine ceviz ve şeker karışımını koyup hamuru uçlarından kapatıyoruz yağlamış olduğumuz tepsiye yerleştiriyoruz
180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine döküyoruz 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerine fıstık serpip servis yapıyoruz deneyenceklere şimdiden afiyet olsun