BUZLUK BÖREĞİ
Banyolu citirmi çıtır basit bir okadarda lezzletli buzluk böreği
Önceden sarıp buzluğa atıyoruz
Acil misafirim geldiğinde buzu çözülmeden fırına atıp pişiriyorum
Mazemeler
6 tane yufka
250gr tereyağı yada margarin
İçi için istediğiniz mazemeyi kullanabilirsiniz peynir patetes ıspanak vs
Yapılışı
Yufkaları tek tek dezgaha serelim
Erittigimiz yağı her tarafına sürelim yufkayı ikiye katlayalim
Tekrar yağdan sürelim
Katladigimiz yufkadayi önce ortadan ikiye keselim sonra
Her bir parçadan
üçgen cekilde üç parçaya bölelim yani toplamda katladigimiz 1 yufkadan 6 tane börek çıkacak bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayalım baya bereketli oluyor sardigimiz börekleri bir süzgece aldıktan sonra soğuk sudan geçirelim
Süzüldükten sora yağlı kağıt serdigimiz tepsiye sırayla dizelim
Bir kattan sonra tekrar yağlı kağıt üzerine serelimki yapismadan donmaları için benim derin dondurucu olduğu için bu şekilde yapıyorum siz buzlukta yapacaksanız saklama kabına aralarına buz dolabı poşeti sererek kaldira bilirsiniz bu böreğin özelliği en az 3saat buzlukta kalmadı lazım donuk şekilde pisirmeliyiz citirligi ondan dolayı oluyor ve istediğiniz kadar buzlukta muhafaza edebilirsiniz
Pişirmek için çıkardığıniz böbreklere hemen yumurta sarısi
Şurup susam döküp 200derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yapacaklara kolay gelsin afiyet olsun