Çikolatalı Kek
Malzemeler;
Su Bardağı Ölçüsü 200 ml
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
İki adet muz
Bir çay bardağı fındık kırığı
Islatmak İçin;
Yarım su bardağı süt
Sosu İçin;
200 ml krema
120 gr bitter çikolata
80 gram sütlü çikolata
Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip mikserle 3-4 dakika boyunca çırpalım. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edelim.Üzerine un, vanilya, kabartma tozu ve kakao ekleyip karıştıralım. Üzerine püre haline gelmiş muz ve fındığı ilave edip karıştırmaya devam edelim.Katı yağ ile heryeri yağlanmış kek kalıbına hazırlamış olduğumuz harcı dökelim.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Fırından çıkan kek ilk sıcaklığını atınca dilimleyip üzerine yarım su bardağı sütü gezdirerek dökelim.Sosu için uygun bir sos tenceresine krema ve çikolata ekleyip ısıtalım.Kekin üzerine gezdirerek dökelim.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

