KIYMALI PEYNİRLİ SU BÖREĞİ
Malzemeler
7 tane yumurta
7 su bardağı kadar un kontrollü katalım
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı yoğurt yada su
İç malzeme isteğe bağlı kıyma peynir kullanabilirsiniz
Aralarına sürmek ıçın 150 Gr tereyağı 1 cay bardağı sıvı yağ
Karışımı
Yapılışı
Yumurta un tuz su yu karıştıralım orta yumusaklikta bir hamur yapalım hamurumuzu çok güzel yogurmamiz lazım toplam 18 beze yapalım bezelerimiz cevizden biraz büyük olmalı bezelerin üzerini bir bezle kapatıp bekletelim o arada iç malzemeyi yapalım daha sonra bezelerimizi tek tek açıp bir çarşafın üzerine alalım bütün bezeler bittikten sonra haşlamaya geçelim bu tariften iki tepsi orta boy börek çıkıyor ben birini peynirli birini kıymalı yaptım büyük bir tencereye suyu koyup kaynatalım 1 yemek kaşığı tuz katalım yine büyük bir kabın içine soğuk su koyalım açtığımız hamurları önce kaynayan suyun içinde 10 saniye kaynattıktan sonra soğuk suya alalım soğuk sudan alıp süzdükten sonra yagladigimiz tepsiye doseyelim beş tane yufkayı bu şekilde yapalım aralarını hazırladığımız tereyağ karışımıyla yagliyalim iç malzemeyi üzerine döküp kalan 4 yufkayı da haşlayıp aralarını yağlayıp işlemi bitirelim en üstunide yağlayıp 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkardıktan sonra üzerini kapatalım yumuşaması için afiyet olsun