NEFİS BÖREK
Muhteşem bir tarif içi yumuşacık dışı çıtır bir börek
Malzemeler
20 adet baklavalik yufka
3 adet normal yufka
Sos malzemesi
2 tane yumurta
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
Tereyağı ni baklavalik yufkaların arasını yağlamak için kullanacağız
İç malzemesi
100 Gr kasar peyniri
100 Gr beyaz peynir
100 Gr köy peyniri kullandım ve maydanoz istediğiniz peynir ve iç malzeme kullanabilirsiniz
YAPILIŞI
Onceliklikle sosu hazırlayalım
Tereyağı ni eritelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye 10 tane baklava yufkasini aralarını tereyağıyla yağlayarak serelim sonra 1,5 yufkayı sosun içine daldırarak bı güzel soslayalim tqepsiye serelim peyniride üzerine dosedikten sonra kalan 1,5 yufkayida sosa bulayip tepsiye yerleştirelim kalan sosunda yufkalarin üzerine döktükten sonra 10 tane baklavalık yufkayi katlarını yağlayarak üzerine yerleştirelim en üst yufkayida yagladiktan sonra dilimleyip en az 1 saat buzdolabında bekletelim 180 derecelik fırında pişiriyoruz üzeri iyice kızarana kadar ilk sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun